Ministar turizma Damir Bajs otvorio izložbu slika „173 katedrale za Europu“ Mladena Kunstića u Veleposlanstvu RH u Berlinu

Ministar turizma RH Damir Bajs otvorio izložbu slika „173 katedrale za Europu“ Mladena Kunstica u Veleposlanstvu RH u Berlinu „173 katedrale za Europu“ naziv je njemacko-hrvatskog umjetnickog projekta u sklopu kojeg autor želi, u raznim tehnikama, od akrila i ulja do grafika i kolaža, prikazati najznacajnije europske katedrale kombinirajuci arhitektonske detalje razlicitih gradevina. Ovakvim konceptom želi odaslati poruku o katedralama kao simbolima europskog kršcanskog duha utjelovljenog u sakralnog arhitektonskoj formi koja najjasnije izražava ljudsko stremljenje nebeskom.

Ministar turizma RH Damir Bajs otvorio izložbu slika „173 katedrale za Europu“ Mladena Kunstica u Veleposlanstvu RH u Berlinu „173 katedrale za Europu“ naziv je njemacko-hrvatskog umjetnickog projekta u sklopu kojeg autor želi, u raznim tehnikama, od akrila i ulja do grafika i kolaža, prikazati najznacajnije europske katedrale kombinirajuci arhitektonske detalje razlicitih gradevina. Ovakvim konceptom želi odaslati poruku o katedralama kao simbolima europskog kršcanskog duha utjelovljenog u sakralnog arhitektonskoj formi koja najjasnije izražava ljudsko stremljenje nebeskom. Kombiniranje razlicitih dijelova europskih katedrala ima za svrhu pokazati zajednicko ishodište i duboku povijesno-duhovnu i umjetnicku povezanost europskih naroda. Tako su svoje mjestu na platnima Mladena Kunstica našli osim ahenske kadrale, kao ishodišta, i, izmedu brojnih ostalih, i cuvene katedrale u Reimsu, Notre Dame u Parizu i Dioklecijanova u Splitu. Izložbu u Veleposlanstvu otvorili su ministar turizma RH Damir Bajs, i veleposlanik dr. Miro Kovac, a o umjetnickom radu Mladena Kunstica govorio je prepošt katedrale u Aachenu dr. Herbert Hammans. Ovom izložbom Mladen Kunstic namjerava obici Europu i to smatra svojim doprinosom širenju ideje o Hrvatskoj kao suštinskom dijelu Europe. Mladen Kunstic studirao je slikarstvo u Stuttgartu a umjetnickim radom u Njemackoj bavi se vec dvadeset godina.

Priopćenja