Gradonačelnik Splita Ivica Puljak posjetio Veleposlanstvo RH u Berlinu

  • Slika
  • Slika
U sklopu trodnevnog radnog posjeta Berlinu, čiji je domaćin bila općina Charlottenburg-Wilmersdorf, gradonačelnik Splita Ivica Puljak posjetio je 26. siječnja 2023. Veleposlanstvo RH u Berlinu i susreo se s veleposlanikom Gordanom Bakotom. Teme razgovora bile su aktualno stanje u Njemačkoj i Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na planovima Grada Splita o predstavljanju na međunarodnoj razini i nastavku suradnje s Berlinom.
Partner Splita u Berlinu je općina Charlottenburg-Wilmersdorf, između koje i Splita postoji partnerstvo od 1970. godine. Prvi radni posjet gradonačelnika Puljka Berlinu upriličen je kao zakašnjelo obilježavanje pedesete godišnjice uspostave suradnje Splita i općine Charlottenburg-Wilmersdorf koje se trebalo obilježiti 2020. godine, što je spriječila pandemija. Uspješna suradnja između berlinske općine i drugog najvećeg grada u Hrvatskoj tekla je do izbijanja pandemije, a očekuje se da će aktualni posjet gradonačelnika Puljka biti novi poticaj u suradnji. Gradonačelnica Bauch pozvala je gradonačelnika Puljka da posjeti Charlottenburg-Wilmersdorf u kolovozu prošle godine, a posjet je isprva bio planiran za prosinac 2022. Gradonačelnik Puljak uzvratno je pozvao gradonačelnicu da posjeti Split na blagdan sv. Dujma.
U pratnji gradonačelnika Puljka sastanku su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić i viši savjetnik za međunarodnu suradnju Nikola Aleksić. S hrvatske strane sastanku je nazočio savjetnik Domagoj Marić.
Nakon sastanka s veleposlanikom Bakotom održana je konferencija za hrvatske medije u Njemačkoj u prostorijama Veleposlanstva RH u Berlinu. Na konferenciji za medije gradonačelnik Puljak ocijenio je suradnju s berlinskom četvrti kao jednom od najboljih koju Split njeguje s inozemnim partnerima i zahvalio Veleposlanstvu na dosadašnjoj i ponuđenoj suradnji.

Pisane vijesti