Europska komisija objavila izvješće kojim se potvrđuje spremnost Hrvatske za punopravno članstvo u EU 1. srpnja 2013., Berlin, 26. ožujka 2013.

Europska komisija objavila izvješce kojim se potvrduje spremnost Hrvatske za punopravno clanstvo u EU 1. srpnja 2013., Berlin, 26. ožujka 2013. Danas je objavljeno Izvješce Europske komisije o pracenju pripremljenosti Hrvatske za clanstvo u EU kojim se potvrduje spremnost Hrvatske za punopravno clanstvo 1. srpnja 2013.

Europska komisija objavila izvješce kojim se potvrduje spremnost Hrvatske za punopravno clanstvo u EU 1. srpnja 2013., Berlin, 26. ožujka 2013. Danas je objavljeno Izvješce Europske komisije o pracenju pripremljenosti Hrvatske za clanstvo u EU kojim se potvrduje spremnost Hrvatske za punopravno clanstvo 1. srpnja 2013. U svojem izvješcu Europska komisija smatra da „Hrvatska opcenito ispunjava obveze i zahtjeve koji proizlaze iz pristupnih pregovora u svim poglavljima“. Europska komisija dodaje da je „Hrvatska pokazala svoju sposobnost pravovremenog ispunjavanja svih ostalih obveza prije pristupanja. Tamo gdje je to potrebno, jasni planovi rada su dostupni ili se bliže dovršenju za završetak preostalog posla, ukljucujuci i borbu protiv korupcije, u narednim mjesecima.“ U izvješcu je posebno podcrtano da je Hrvatska dovršila i deset prioritetnih mjera utvrdenih u Sveobuhvatnom izvješcu o pracenju Europske komisije iz listopada 2012. godine. Iz svega navedenog Komisija je uvjerena da ce 1. srpnja 2013. godine Hrvatska biti spremna za clanstvo. Tekst izvješca na hrvatskom jeziku može se pronaci ovdje: https://mvep.gov.hr/UserDocsImages/files/file/dokumenti/130326-MR-Izvjesce_RD_HRVF.pdf

Priopćenja