Donacija bavarske policije Policijskoj upravi Sisačko-moslavačkoj

U bavarskom gradu Dachau upriličen je dana 31. ožujka 2021. ispraćaj konvoja pomoći bavarske policije za Policijsku upravu sisačko-moslavačku. Ispraćaju su bili nazočni bavarski državni ministar za unutarnje poslove, sport i integraciju Joachim Herrmann, generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu Vladimir Duvnjak, zamjenik predsjednika Bavarske pričuvne policije Detlev Tolle i drugi policijski djelatnici.

Ministar Herrmann uručio je generalnom konzulu Duvnjaku darovnicu o doniranoj računalnoj opremi, uredskom namještaju i ostalim potrepštinama, što, između ostalog, uključuje i 250 računala i monitora. Za prijevoz do Hrvatske osiguran je transport jednog šlepera i 12 kamiona bavarske policije. U uvodnom obraćanju ministar Herrmann podsjetio je na posljedice razornog potresa i za hrvatsku policiju na području Sisačko-moslavačke županije te naglasio je kako je u učinkovitoj borbi protiv prekograničnog kriminala i u iznimnim situacijama, poput prirodnih katastrofa, potrebna međunarodna i zajednička suradnja. Bavarsku i hrvatsku policiju povezuje dugo i blisko prijateljstvo, naročito u okviru Europske strategije za Dunavsku regiju i uspješnih projekata u okviru Stalne komisije Hrvatska-Bavarska. Ministar Herrmann zahvalio je svim bavarskim policijskim uprava koje su sudjelovale u ovoj akciji, te izrazio uvjerenje o nastavku bliske suradnje s Hrvatskom.

Generalni konzul Duvnjak zahvalio je ministru Herrmannu na već drugom transportu za potresom pogođena područja, te bavarskim policijskim djelatnicima na ovoj vrijednoj donaciji. U svojoj zahvali spomenuo je i konvoj bavarskih vatrogasaca, koji je 10. siječnja 2021. s 21 vozilom dostavio vatrogasnu opremu. Generalni konzul Duvnjak također je podsjetio kako su stanovnici Bavarske, hrvatski državljani u Bavarskoj i bavarske institucije ubrzo nakon vijesti o razornom potresu počeli prikupljati pomoć te je u Hrvatsku već dopremljena znatna količina humanitarne pomoći iz Bavarske. Značajnu pomoć prikupila je i Hrvatska katolička župa u Münchenu donacijama vjernika, dok je vrijednu donaciju osigurala i nadbiskupija München-Freising.Priopćenja