U Parlamentu Republike Turske otvorene izložbe „Hrvatska -Turska: 30 godina prijateljskih odnosa"

Veleposlanstvo RH u Ankari je 26. rujna u Parlamentu Republike Turske otvorilo dvije izložbe. Otvorene su izložbe „Hrvatska -Turska: 30 godina prijateljskih odnosa čime se obilježila 30-godišnjica turskog priznanja RH i uspostave diplomatskih odnosa te izložba Kravate.
Izložbe su otvorili g. Gari Cappelli, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, čiji se posjet poklopio s postavljanjem izložbi, i potpredsjednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske, Süreyya Sadi Bilgiç.
Izložba o 30 godina prijateljstva uključuje povijesne dokumente, važne anegdote državnika dviju zemalja, fotografije koje ukazuju na zajedničku suradnju i zajedničke projekte na raznim područjima tijekom navedenog razdoblja.
U svojem govoru, ppd Bilgić je napomenuo kako ova izložba ukazuje na razvoj RH, koja je neovisnost stekla u sjeni sukoba i nestabilnosti nakon raspada Jugoslavije te u ovih 30 godina na svim područjima pokazala napredak vrijedan divljenja.
G. Cappelli je naglasio važnost međusobnih odnosa te upoznao nazočne s poviješću kravate te poručio turskoj strani da svaki puta kada budu nosili kravatu, osjete toplinu hrvatskog naroda jer je RH zemlja koja sa svima želi biti u prijateljskim odnosima.
 
Navodimo i linkove na stranicu Parlamenta kao i novinski članak koji je objavljen u svezi otvorenja gore navedenih izložbi: 
 
"Turkey-Croatia: 30 Years of Friendship Relationship" exhibition opened in Parliament (aa.com.tr)
https://www.tbmm.gov.tr/Haber/Detay?haberSiraNo=155048

Pisane vijesti