Sastanak veleposlanika RH u Japanu dr. Drage Štambuka s gradonacelnikom Odatea Hajime Obatom u Veleposlanstvu RH u Japanu 7. srpnja 2009.

Veleposlanik RH u Japanu dr. Drago štambuk primio je 7. srpnja 2009. gradonacelnika Odatea Hajime Obatu sa suradnicima Tsukasom Yamamotom i Yasuhiko Omorijem. Gradonacelnik Obata veleposlanika je izvijestio o nacelnom prihvacanju idejnog projekta „Hachiko meets Dalmatian“ (Hachiko susrece dalmatinca) o cemu ce Grad Odate, kako je rekao, Veleposlanstvo RH u Japanu u najskorije vrijeme i pismeno izvijestiti. Veleposlanika štambuka gradonacelnik je Obata takoder izvijestio o tokijskoj premijeri filma „Hachiko: A Dog's Story“ u kojem glavnu ulogu ima americki glumac Richard Gere, a koji je i osobno danas na Shibuyi, pored spomenika vjernom Hachiku pozdravio mnogobrojnu publiku. Projekt „Hachiko susrece dalmatinca“ koji je prije nekoliko godina osmislio veleposlanik štambuk promovira...

Veleposlanik RH u Japanu dr. Drago štambuk primio je 7. srpnja 2009. gradonacelnika Odatea Hajime Obatu sa suradnicima Tsukasom Yamamotom i Yasuhiko Omorijem. Gradonacelnik Obata veleposlanika je izvijestio o nacelnom prihvacanju idejnog projekta „Hachiko meets Dalmatian“ (Hachiko susrece dalmatinca) o cemu ce Grad Odate, kako je rekao, Veleposlanstvo RH u Japanu u najskorije vrijeme i pismeno izvijestiti. Veleposlanika štambuka gradonacelnik je Obata takoder izvijestio o tokijskoj premijeri filma „Hachiko: A Dog's Story“ u kojem glavnu ulogu ima americki glumac Richard Gere, a koji je i osobno danas na Shibuyi, pored spomenika vjernom Hachiku pozdravio mnogobrojnu publiku. Projekt „Hachiko susrece dalmatinca“ koji je prije nekoliko godina osmislio veleposlanik štambuk promovira druženje pasa s djecom, starijim i slabovidnim osobama jer dalmatinski je pas poznat po bliskom i brižnom odnosu prema djeci, a cuveni Hachiko (iz pasmine Akita-kena) po lojalnosti prema starijim osobama. Planirana suradnja Splitsko-dalmatinske županije i prefekture Akita i grada Odate simbolizirati ce zaštitu vulnerabilnih socijalnih skupina, posebno naglasiti znacaj zaštite prava covjeka, kao i prava životinja, a ujedno i razvijati prijateljske odnose dviju regija i njihovih gradova.

Priopćenja