Predstavljanje hrvatske kuhinje na gastronomskom sajmu Taste of Tokyo 2017

Pod pokroviteljstvom gradske uprave Tokija održan je trodnevni gastronomski sajam Taste of Tokyo na kojem je predstavljena hrvatska gastronomija i hrvatski proizvodi prisutni na japanskom tržištu. Sajam je održan od 22. do 24. rujna ispred ulaza na najveci japanski turisticki sajam JATA Tourism EXPO što je osiguralo veliku posjecenost ovog dogadanja. Projekt Taste of Tokyo dio je projekta Beyond 2020 kojim se nastoji promovirati svekolika japanska kultura u kontekstu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara kojima ce Tokyo biti domacin 2020. godine. U sklopu projekta održani su kuharski seminari kojima su predstavljene nacionalne kuhinje razlicitih država. Supruga hrvatskog veleposlanika Blaženka Hrastic predstavila je pripremu svinjskog filea s jabukama i tartufima. U prodajnom dijelu mnogobrojnim posjetiteljima nudila su se vrhunska hrvatska maslinova ulja, proizvodi od tartufa i drugi delikatesni proizvodi.

Priopćenja