Zagrebački sposrtski savez u Pekingu

Od 19. siječnja do 03. veljače 2012. u Pekingu je boravio dvadeset i jedan član hrvatske juniorske taekwondo reprezentacije na osnovu sporazuma između Zagrebačkog sportskog saveza i Ureda za sport Grada Pekinga.

Sporazumom je predviđena razmjena sportaša sljedećih sportova: košarka, nogomet, taekwondo, judo, hrvanje, stolni tenis, veslanje, gimnastika, odbojka i rukomet.
Dana 30. siječnja 2012. Veleposlanstvo su posjetili predstavnici hrvatskog sportskog izaslanstva,  g. Ante Milić, voditelj Ureda glavnog tajnika ZŠS, g. Marko Šourek, pomoćnik g. Milića, g. Anđelko Vučenik, tajnik ZŠS za taekwondo i trener izaslanstva. Izaslanstvu se pridružio i g. Nenad Zvonarek, rukometni trener koji u Kini povremeno radi kao trener rukometne kineske seniorske reprezentacije.
Goste je primio prof.dr.sc. Ante Simonić, veleposlanik sa suradnicima.
Dana 01. veljače izaslanstvo VRH u Pekingu u sastavu g. Branko Gačak, savjetnik za gospodarstvo i gđa Iva Pletikos, I tajnik za kulturu i sport posjetili su izaslanstvo ZŠS koje je boravilo i pripremalo se u prostoru prestižne sportske škole Beijing Shichahai International Piaza. Predstavnici VRH prisustvovali su treningu i borbama između hrvatskih juniorskih i kineskih seniorskih sportaša.



Priopćenja