Veleposlanik mr. sc. Dario Mihelin uručio vjerodajnice predsjedniku Mongolije Khaltmaagiinu Battulgi

Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, mr.sc. Dario Mihelin, koji nerezidentno pokriva i Mongoliju, u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine predao je vjerodajnice predsjedniku Mongolije Khaltmaagiinu Battulgi. 

Uoči svečanosti predaje vjerodajnica, veleposlanik Mihelin obavio je pregled svečane mongolske straže, intonirane su hrvatska i mongolska himna, a svečanost je upriličena na glavnom gradskom trgu u Ulan Batoru. Osim hrvatskog, u ponedjeljak su vjerodajnice predali i veleposlanici Portugala, Španjolske i Švicarske.  

Tijekom susreta s predsjednikom Mongolije, veleposlanik Mihelin kazao je kako ova država ima prijatelja u Europskoj uniji u Hrvatskoj, te da će sa svoje strane u radu ohrabrivati i jačati međusobnu suradnju. Mongolija i Hrvatska gotovo su u isto vrijeme prolazile kroz demokratske i tranzicijske promjene. Mada udaljene, dvije države imaju puno otvorenih mogućnosti za aktivniju suradnju. Naročito se to odnosi na turizam, kulturu i sport, te pojedine gospodarske grane, naglasio je veleposlanik. Predsjednik Mongolije, strastveni sportaš koji se i profesionalno bavio hrvanjem te Mongoliji donio olimpijske medalje, izuzetno je srdačno primio veleposlanika te kazao kako zaista želi da Mongolija i Hrvatska budu u još boljim i intenzivnijim odnosima, a upravo u sportu i turizmu vidi izvrsnu priliku za to.



Priopćenja