Veleposlanik mr. sc. Dario Mihelin predao vjerodajnice predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr.sc. Dario Mihelin u srijedu, 20. veljače 2019. godine predao je vjerodajnice predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu. Svečanost predaje vjerodajnica održana je u Velikom domu naroda. Osim hrvatskog veleposlanika, vjerodajnice je predalo još osmero novih veleposlanika.
Veleposlanik Mihelin prvo se upisao u veleposlaničku knjigu potvrđujući svoju osobnu predanost napretku i razvoju odnosa između Republike Hrvatske i NR Kine, a potom je održana i sama predaja vjerodajnica. Uz predsjednika NR Kine Xija Jinpinga bili su još i državni vijećnik i ministar vanjskih poslova NR Kine Wang Yi, zamjenik ministra vanjskih poslova Qin Gang te direktor Uprave za Europu Chen Xu.
Predsjednik Xi Jinping uputio je pozdrave predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović te naglasio da su odnosi Hrvatske i Kine kvalitetni i u stalnom usponu, a spomenuo je i važnost ovogodišnjeg domaćinstva Hrvatske sastanku inicijative Kina plus 16 u Dubrovniku.
Veleposlanik je spomenuo snažan razvoj bilateralnih odnosa, naglasio sve veći interes kineskog gospodarstva i turista za Hrvatsku, povjerenje koje je Hrvatska ukazala kineskoj kompaniji za gradnju Pelješkog mosta te potpunu predanost hrvatskog državnog vrha za daljnjim jačanjem odnosa s Kinom na bilateralnoj razini, na razini 16+1 te one Pojas i put.



Priopćenja