Susret s kineskim ministrom sporta na temu hrvatsko-kineske sportske suradnje

Veleposlanik mr. sc. Dario Mihelin u petak, 10. svibnja 2019. godine susreo se s direktorom Uprave za sport Narodne Republike Kine Gouom Zhongwenom, koji ima status ministra te razgovarao s njim o nastavku uspješne sportske suradnje između Hrvatske i Kine.
Na sastanku su bili i dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Krističević te prof. dr. sc. Damir Knjaz. Uz ministra Guoa, koji je ujedno predsjednik Kineskog olimpijskog odbora na sastanku je sudjelovao i predsjednik Pekinškog sportskog sveučilišta (BSU) Cao Weidong.
Hrvatska i kineska strana naglasile su izvrsnu suradnju u obrazovanju u području sporta, te činjenicu da sve više mladih kineskih sportaša trenira u Hrvatskoj prepoznajući našu zemlju i njezine sportske institucije kao iznimno kvalitetne za sportsko obrazovanje i trening. Ministar Gou, koji je i sam boravio u Hrvatskoj prošle godine, dao je svoju osobnu potporu širenju i jačanju ovog projekta što su i hrvatski predstavnici s velikim zadovoljstvom prihvatili.



Priopćenja