Sastanak veleposlanika Mihelina sa zamjenikom ministra Uprave za međunarodnu suradnju Središnjeg odbora Komunističke partije Kine Qianom Hongshanom

Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr. sc. Dario Mihelin susreo se sa zamjenikom ministra Uprave za međunarodnu suradnju Središnjeg odbora Komunističke partije Kine Qianom Hongshanom. Razgovaralo se o trenutačnoj agendi hrvatsko-kineskih odnosa te suradnji u okviru Inicijative Pojasa i puta te Suradnje 17+1. Naglašena je odlična razina bilateralne suradnje koja se očituje u snažnijoj gospodarskoj suradnji i konkretnim infrastrukturnim projektima poput izgradnje Pelješkog mosta te daljnjem produbljivanju međuljudskih veza kroz turizam, kulturu i šport, kao i sve rašireniju suradnju gradova i županija s kineskim partnerima. 

Veleposlanik Mihelin čestitao je zamjeniku ministra Hongshanu nadolazeću sedamdesetu obljetnicu osnutka moderne Kine te naglasio predanost daljnjem razvoju odnosa. Zamjenik ministra Hongshan istaknuo je kako kineska strana u Republici Hrvatskoj vidi dugoročnog i pouzdanog partnera.  



Priopćenja