Radionice Hrvatske turističke zajednice u Pekingu i Šangaju

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom te uz financijsku potporu Europske turističke komisije, u Kini organizira dvije poslovne radionice „Experience Croatia, Feel Slovenia“. Radionice su namijenjene predstavnicima kineskih turoperatora i agencija. Prva se radionica održala u Pekingu, dok se druga održava u četvrtak, 28. ožujka u Šangaju.

Sudionike radionice u Pekingu pozdravio je hrvatski veleposlanik mr.sc. Dario Mihelin, koji je naglasio porast broja kineskih turista koji putuju u Hrvatsku te istaknuo potrebu uvođenja izravnog leta iz Kine prema Hrvatskoj. Ujedno je kineskim turoperatorima i predstavnicima turističkih agencija spomenuo čitav niz zanimljivih lokaliteta u Hrvatskoj koje valja istražiti i ponuditi kineskim turistima, poput Korčule, rodnog mjesta Marca Pola.

Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini, naglasila je da odličnu poziciju Hrvatske potvrđuje i velik interes kineskih medija koji su popratili radionicu, a među kojima su China Media Group, China Daily, CCTV, Lonely Planet China, Sina Travel, Sina Fashion i dr.

U sklopu radionica pripremljen je i bogat dodatni program, koji uključuje posebni performans svijetlima (lightshow), odnosno ocrtavanje šest hrvatskih turističkih destinacija i lokaliteta među kojima su Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Pula, Kornati i NP Plitvička jezera. Za kineske je sudionike pripremljena i nagradna igra koja uključuje dva nagradna vaučera po radionici, odnosno povratne aviokarte te noćenja u Zagrebu, Dubrovniku i Šibeniku, kao i ulaznice za NP Plitvička jezera.

Na radionici u Pekingu s hrvatske strane sudjelovalo je 12 hrvatskih subjekata, dok će na radionici u Šangaju prisustvovati njih 11, a među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije te grada Zagreba, kao i Northern Sunshine Farms d.o.o., Amathus Travel, Greatline, G2 Travel Croatia, Limea Travel Zagreb, Dnevnik putovanja, Ilirija d.d. i A.T.I. d.o.o.



Priopćenja