Promocija vina u Pekingu

Nakon zamijećenog nastupa na Šestom međunarodnom sajamu vina i alkoholnih pića (The 6th China (Guanzhou) International Wine and Spirit Exhibition) održanom od 25. do 27. svibnja u Guanzhou, hrvatska tvrtka Interel gospodina Josipa Đureteka iz Zagreba, slovenski proizvođač pjenušaca tvrtka Istanič iz Bizeljskog te predstavnici zajedničke tvrtke Interel iz Jinana, glavnog grada provincije Shandong, održali su 31. svibnja prezentaciju i kušanje Istaničevih vrhunskih pjenušaca u Pekingu.

Zajednička tvrtka iz Jinana, nakon dobivanja potrebnih uvoznih dozvola, ima ambicije prodaje vrhunskih hrvatskih vina iz Baranje i s Pelješca na kineskom tržištu. Navedene aktivnosti hrvatskih i slovenskih gospodarstvenika u Kini podupirala su veleposlanstva Hrvatske i Slovenije u Pekingu. Prezentaciji i kušanju pjenušaca nazočili su veleposlanica Slovenije Marija Adanja i opunomoćeni ministar za gospodarstvo Bernard Šrajner te iz Veleposlanstva RH u Pekingu zamjenik veleposlanika Mirko Vlastelica i gospodarski savjetnik Branko Gačak.

Predstavnici veleposlanstava Slovenije i Hrvatske održali su uvodna obraćanja nazočnim predstavnicima kineskog poslovnog svijeta i potencijalnim naručiteljima slovenskih i hrvatskih vinskih proizvoda. Ova prigoda je iskorištena i za promociju Hrvatske i Slovenije kao zanimljivih destinacija za kineske turiste, a oba veleposlanstva su pripremila prigodne promotivne materijale za posjetitelje ove aktivnosti.



Priopćenja