Promidžba hrvatske kulture i turizma u provinciji Anhui

U Hefeiju, osmomilijunskom glavnom gradu provincije Anhui u kojoj živi 70 milijuna ljudi i koja je rodna provincija predsjednika Državnog vijeća Narodne Republike Kine Lija Keqianga u utorak, 7. svibnja 2019. godine održana je Konferencija provincije Anhuija i Hrvatske na temu promidžbe kulture i turizma. Ovaj događaj izazvao je veliku pažnju, naročito nakon službenog posjeta RH i sastanka na vrhu Inicijative «17+1» u Dubrovniku.
Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr. sc. Dario Mihelin održao je pozdravni govor, naglašavajući hrvatske turističke i kulturne adute, dok je zamjenik glavnog direktora Ureda za kulturu i turizam provincije Anhui Zhou Mingjie naglasio kako se nada da će se suradnja Hrvatske i Anhuija nastaviti u sklopu Godine kulture i turizma Hrvatske i Kine te da je ovo tek prvi korak u jačanju “dijamantnih odnosa”. Predstavljanje hrvatskog turizma pred medijima i dužnosnicima održala je i direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju Franka Gulin. Osim s ostalim visokim dužnosnicima Odjela za međunarodnu suradnju Ureda za kulturu i turizam provincije Anhui, hrvatski su se predstavnici susreli s poslovnim odjelom Turističkog udruženja provincije Anhui te Odjelom za kulturu i turizam grada Hefeija.
Na konferenciji, na kojoj je bilo sedamdesetak uzvanika, također su bili i vodeći turoperatori iz ove provincije, poput Anhui China CYTS, China Anhui Overseas Travel, Anhui China Travel Service i Anhui Ruijing International Travel Service, kao i predstavnici najznačajnijih medija provincije.
 



Priopćenja