Prestižne nagrade za hrvatski turizam na sajmu ITB China u Šangaju

Hrvatska turistička zajednica predstavila je hrvatsku turističku ponudu na sajmu ITB China koji se od 15. do 17. svibnja održava u Šangaju. Hrvatska se predstavila na zajedničkom štandu European travel Commision, među kojima su iz Hrvatske još i Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020. te Turistička zajednica Grada Zagreba.

Sajam je obišao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji se pritom susreo s predstavnicima kineskog turističkog sektora te preuzeo dvije nagrade za hrvatski turizam. Hrvatska je dobila nagradu za doživljaj filmske ture Igre prijestolja u Dubrovniku koja je ocijenjena kao jedan od najbolje organiziranih turističkih posjeta te za suradnju sa Slovenskom turističkom organizacijom na dugogodišnjem zajedničkom projektu «Experience Croatia, Feel Slovenia». U sklopu sajma ITB China održana je svečana dodjela obiju nagrada. Hrvatska izaslanstvo susrelo se s predstavnicima kineske platforme Mafengwo koja predstavlja kinesku kombinaciju Facebooka i Trip Advisora te s predstavnicima agencije Travel Link, jedne od najboljih agencija za turističku promidžbu. O mogućnostima suradnje razgovaralo se s predstavnicima agencije Tongcheng, treće po veličini online agencije u Kini.

ITB China posjetili su i gradonačelnik grada Rijeke Veljko Obersnel, predsjednik gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te direktor TZ Rijeka Petar Škrapa. ITB China je poslovni sajam koji je isključivo usmjeren na kinesko tržište te spaja predstavnike međunarodnih odredišta, davatelja usluga i tehničkih rješenja s najvećim kineskim turističkim subjektima i kupcima kojih ove godine na ITB-iju sudjeluje gotovo devet stotina.

(Izvor: HTZ)



Priopćenja