Predstavljanje hrvatske književnosti za djecu na Međunarodnom Sajmu knjiga u Pekingu BIBF

Od 22. do 26. kolovoza 2018. održava se 25. BIBF – Međunarodni sajam knjiga u Pekingu – ovu godinu specifičan jer će se po prvi puta u tri paviljona i na 14.100 četvornih metara održati i  BICBF - Međunarodni sajam dječje knjige.

Ideja za Međunarodni Sajam dječje knjige u Pekingu nastala je zbog sve većeg interesa za dječju knjigu, a paviljoni koji su ovih godina bili posvećeni knjizi za djecu i mlade bili su najaktivniji segment BIBF-a.

Ove godine nastupa nakladnička kuća Dječja knjiga i predstavlja hrvatske autore za djecu čije su knjige tijekom godina objavili u svojoj nakladi i nakladi Kašmir prometa.

Tako će se u Kini predstaviti knjige za djecu Ivane Brlić Mažuranić, Sunčane Škrinjarić, Sanje Pilić, Kašmira Huseinovića, Romana Simića, Ivane Šojat, Korane Serdarević,Vladimira Kirina, Ane Kadoić, Andree Petrlik Huseinović i Saše Jantoleka.

Osim izdanja Dječje knjige i Kašmir prometa na štandu će se predstaviti slikovnica „Danas jedemo ribu“ – projekt Ministarstva poljoprivrede RH, Uprave ribarstva i Sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu.

Autorica slikovnice je Andrea Petrlik Huseinović, međunarodno nagrađivana ilustratorica i hrvatski kandidat za Astrid Lindgren Memorial Award 2019., 2018. i 2017., kao i kandidat za nagradu Hans Christian Andersen 2018.

Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović već su poznati autori sa više od 28 prijevoda na kineski jezik.

Ovo je četvrti puta da se predstavljaju kineskoj publici. Nastup na sajmu potpomognut je sredstvima Ministarstva kulture RH i Hrvatske gospodarske komore.



Priopćenja