Predavanje Stjepana Mesica u Pekingu

Bivši predsjednik RH, g. Stjepan Mesić, boravio je u posjetu Kini od 14. do 19. travnja 2011. Sudjelovao je na 10. azijskom gospodarskom Boao forumu, u južnokineskom gradu Shenzenu posjetio je najveću kinesku telekomunikacijsku tvrtku Huawei, u gradu Yangzhou otvorio je memorijalni muzej Marka Pola. Posljednjeg dana boravka u NR Kini g. Stjepan Mesić je održao predavanje u pekinškom Kineskom narodnom institutu za međunarodne odnose.

Bivši predsjednik RH, g. Stjepan Mesić, boravio je u posjetu Kini od 14. do 19. travnja 2011. Tijekom posjeta sudjelovao je na 10. azijskom gospodarskom Boao forumu, tzv. azijskom Davosu, u južnokineskom gradu Shenzenu posjetio je najveću kinesku telekomunikacijsku tvrtku Huawei koja već nekoliko godina ima predstavništvo u Zagrebu, u gradu Yangzhou otvorio je memorijalni muzej Marka Pola. Posljednjeg dana boravka u NR Kini g. Stjepan Mesić posjetio je u Pekingu Kineski narodni institut za međunarodne odnose i održao predavanje u kojem je govorio o genezi i razlozima dezintegracije jugoslavenske federacije te o nezaobilaznoj potrebi međusobne suradnje država nastalih na njezinom području.
Tijekom boravka susreo se s predsjednikom Narodne Republike Kine, g. Hu Jintaom, ruskim predsjednikom Medvedovom, južnoafričkim predsjednikom Zumom, bivšim japanskim premijerom Fukudom, bivšim predsjednikom Vlade Francuske Raffarinom te mnogim drugim visokim dužnosnicima i poduzetnicima.



Priopćenja