Održan 9. sastanak nacionalnih koordinatora inicijative Kina +16

9. sastanak Nacionalnih koordinatora inicijative Kina+16 održan je u Pekingu 11. srpnja 2017. godine. Sastankom je predsjedao g. Wang Chao, zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova i glavni tajnik Tajništva za suradnju između Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, a šesnaest zemalja Srednje i Istočne Europe bilo je zastupljeno na razini nacionalnih koordinatora iz središnjica te veleposlanika u Pekingu. RH je zastupao veleposlanik Nebojša Koharović. U statusu promatrača sudjelovali su predstavnici EU, Austrije i Bjelorusije.

Cilj sastanka bio je rekapitulacija suradnje u okviru Inicijative i pregled ostvarenja ciljeva postavljenih na prošlogodišnjem summitu u Rigi (kojom je prigodom usvojen dokument Riga Guidelines - smjernice suradnje u okviru Inicijative i plan za iduće razdoblje), te najava sljedećeg summita ove Inicijative koji će se održati u Budimpešti krajem godine i početak priprema za njegovu organizaciju.

Veleposlanik Koharović izrazio je podršku RH Inicijativi u kojoj naša zemlja aktivno sudjeluje te izvijestio o aktivnostima i dosadašnjim postignućima RH.



Priopćenja