Kina +16, 1.konferencija o znanosti i inovacijama

NANJING, 8. i 9. studenoga – U nazočnosti kineskog ministra znanosti i tehnologije Wan Ganga te dužnosnika zemalja mehanizma Kina plus 16, u Nanjingu je ovoga tjedna održana 1.konferencija o suradnji u znanosti i inovacijama.

Društvo temeljeno na inovacijama i znanstvenoj suradnji jedan je od prioriteta kineskog Petogodišnjeg plana, prema kojemu Kina treba postati ekonomija temeljena na inovacijama do 2020.godine, odnosno vodeća inovacijska globalna sila do 2030.godine. Zbog toga je i međunarodna suradnja od velikog značaja u razmjeni znanja i tehnologija pa je u Nanjingu održana 1.konferencija o suradnji u znanosti i inovacijama u sklopu mehanizma Kina plus 16.

Države su prezentirale svoje potencijale pred nekoliko stotina sudionika skupa, a među start up temama i predstavljanju poduzetnika koji se bave inovacijama bio je i Ladislav Jurić iz Hrvatske, vlasnik brenda Baggizmo koji je uspješan na međunarodnom tržištu, a zamah je dobio prikupljanjem sredstava za svoj projekt na Kickstarteru.



Priopćenja