Jadranka Kosor na otvaranju POI u Pekingu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će u subotu, 6. rujna, svečanosti otvaranja 13. Paraolimpijskih igara u Pekingu.

ZAGREB, 4. rujna 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će u subotu, 6. rujna, svečanosti otvaranja 13. Paraolimpijskih igara u Pekingu.

Svečanost će se održati na stadionu "Ptičje gnjezdo" na kojem su 8. kolovoza bile otvorene i Igre XXIX olimpijade, a 4000 športaša s tjelesnim invaliditetom iz 150 zemalja će se od 6. do 17. rujna natjecati i stanovati u istim objektima u kojima su za vrijeme Igara u Pekingu boravili i olimpijci.

Tijekom boravka u Pekingu Jadranka Kosor sastat će se sa svim našim paraolimpijcima koji će u Pekingu nastupiti u najbrojnijem sastavu do sada, jer će boje naše zemlje braniti 25 športaša u atletici, plivanju, streljaštvu, biciklizmu, stolnom tenisu i dresurnom jahanju.

Potpredsjednica Kosor susret će se i s potpredsjednikom Vlade NR Kine Li Keqiangom i predsjednicom Svekineske udruge žena Gu Xiu Lian kao i s predsjednikom Međunarodnog paraolimpijskog odbora Philipom Cravenom te posjetiti Paraolimpijsko selo i upisati se na Zid za uspomenu na Međunarodnu konvenciju o zaštiti i promicanju prava i dostojanstva osoba s invaliditetom.

Izvor: HINA



Priopćenja