Gospodarski savjetnik Branko Gačak posjetio 9-milijunski Hanzgoua i 6-milijunski Ningbo

Gospodarski savjetnik VRH u Pekingu Branko Gačak i savjetnik u Upravi za kineska ulaganja u inozemstvo i gospodarsku suradnju Ministarstva trgovine NR Kine i raniji gospodarski savjetnik NR Kine u Zagrebu g. Tan Shufu, od 10. do 12. prosinca posjetili su 9-milijunski Hanzgoua i 6-milijunski Ningbo

Gospodarski savjetnik VRH u Pekingu Branko Gačak i savjetnik u Upravi za kineska ulaganja u inozemstvo i gospodarsku suradnju Ministarstva trgovine NR Kine i raniji gospodarski savjetnik NR Kine u Zagrebu g. Tan Shufu, od 10. do 12. prosinca posjetili su 9-milijunski Hanzgoua i 6-milijunski Ningbo.

Prezentacija potpredsjednika grupe TaiDi g. Zhang Zhubena u Hanzhou

U okviru posjeta održano je niz susreta s predstavnicima gradskih vlasti zaduženih za vanjsku trgovinu i međunarodnu suradnju, te poslovnim ljudima iz oba grada. Cilj posjeta u svezi je s poticanjem već uspostavljenih poslovnih odnosa i razvoja gospodarske suradnje između gradova izrazito dinamičnog gospodarskog i društvenog razvitka NR Kine i RH.

Idejni plan razvoja Međunarodnog izložbenog i trgovačkog Centra do 2013. (veći dio je izgrađen)

Tijekom posjeta Hanzhou, glavnom gradu provincije Zheijang održani su susreti s predstavnicima gradskog Centra za međunarodnu suradnju i poslovne usluge i Uprave za vanjsku trgovinu i gospodarsku suradnju, te predstavnicima tvrtki Tai Di Group Inc. i Zhejiang Fenghui Ocean Fisheries Co. Ltd. Za vrijeme posjeta gradu Ningbou održani su susreti sa zamjenikom direktora gradske Uprave za vanjskotrgovinsku i gospodarsku suradnju, glavnim direktorom i zamjenikom glavnog direktora državne tvrtke NTM (Ningbo Trade Mart), posjeti poslovnim i izložbeno-prodajnim prostorima Međunarodnog izložbenog i trgovačkog centra, putem kojeg bi hrvatski proizvođači trebali plasirati svoje prehrambene i vinske proizvode na kinesko tržište.

Obilazak nekih od 15 000 m2 izložbeno-prodajnih prostora vinskih proizvoda

 



Priopćenja