Delegacija Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj u posjetu Kini

Delegacija Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj u višednevnom je posjetu Kini, u kojoj boravi u nekoliko gradova – Pekingu, Chengduu i Šangaju te s relevantnim sugovornicima iz znanstvenog i akademskog područja dogovaraju mogućnosti proširenja suradnje.

Naime, kako je tijekom brojnih susreta rečeno, Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj prepoznaje vrlo veliku važnost za suradnju između Kine i Hrvatske u svim područjima istraživanja, kao i razvoju tehnologija i inovacija. Naše dvije zemlje leže na suprotnim stranama Puta svile, ali unatoč toj činjenici, postoje brojne mogućnosti suradnje u znanosti. Cilj ovog posjeta je potaknuti istraživače obje strane, a posebice istraživače rane karijere, da uspostave suradnju kako bi postigli dobitke i prednosti za obje strane.

U delegaciji su potpredsjednik Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj akademik Vladimir Bermanec, članovi Vijeća akademkinja Milena Žic Fuchs, akademik Miroslav Ježić te redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Josip Tica, profesorica PMF-a Sveučilišta u Zagrebu Anđelka Plenković-Moraj te Krešimir Jurak s Konfucijevog instituta u Zagrebu.



Priopćenja