CITM sajam

U organizaciji Kineskog ministarstva turizma (China National Tourism Administration (CNTA) u razdoblju od 15.-18. studenoga 2012.g. u Shanghaiu, održan je Međunarodni turistički sajam (China International Travel Mart-CITM)

U organizaciji Kineskog ministarstva turizma (China National Tourism Administration (CNTA) u razdoblju od 15.-18. studenoga 2012.g. u Shanghaiu, održan je Međunarodni turistički sajam (China International Travel Mart-CITM) na kojem su sudjelovale 104 zemlje i regije, a izložbeni prostor se prostirao na više od 57 000 m2. Od posebnog nacionalnog interesa za Hrvatsku je bilo predstavljanje 16 zemalja srednje i istočne Europe kao turističkog partnera Kine.
U ime Hrvatske, Veleposlanik prof. dr. sc. Ante Simonić je pozdravio nazočne te predstavnike mnogobrojnih kineskih turističkih subjekata i medija pozvao u posjet Hrvatskoj. Potom je prezentiran film o hrvatskom turizmu sinkroniziran na kineski jezik. Reakcije na prezentaciju bile su iznimno pozitivne, kao i na tiskani materijal o Hrvatskoj koji smo podijelili.
Veleposlanik prof dr. sc. Ante Simonić je načelno najavio dolazak Ministra turizma RH g. Veljka Ostojića na najpoznatije turističke sajmove u Shanghaiu (World Travel Fair) i Pekingu tijekom 2013.g.
Tijekom CITM održani su sastanci sa zamjenikom ministra vanjskih poslova NRK g. Song Tao-m, koji ujedno obnaša funkciju glavnog tajnika Tajništva za suradnju NR Kine sa zemljama srednje i istočne Europe. Sastancima su, uz gđu. Chen Bo zamjenicu glavnog direktora Uprave za europske poslove MVP NRK, prisustvovale i vodeće osobe turističkog sektora NRK, zamjenik predsjednika Kineske nacionalne uprave za turizam g.Zhu Shanzhong te generalni direktori velikih turističkih agencija, a što je hrvatska delegacija koju su činili veleposlanik prof. dr. sc. Ante Simonić i Alida Valić Pešut III. tajnik, iskoristili za dogovore o budućoj suradnji.
Od hrvatskih turističkih agencija, na sajmu je bila prisutna tvrtka Uniline, koja ima svoje predstavništvo u Shanghaiu.


Priopćenja