Bivši predsjednik RH g. Stjepan Mesić na međunarodnoj konferenciji na temu „Global Trends and China in the Coming Decade“

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić na međunarodnoj konferenciji „Global Trends and China in the Coming Decade“

Bivši predsjednik RH g. Stjepan Mesić boravio je u NR Kini od 6. do 11. studenog 2013. godine, na poziv Kineskog Centra za suvremene svjetske studije, kao glavni gost i ključni govornik na međunarodnoj konferenciji na temu „Global Trends and China in the Coming Decade“ održanoj u Pekingu 7. i 8. studenoga.


Bivši predsjednik RH g. Stjepan Mesić boravio je u NR Kini od 6. do 11. studenog 2013. godine, na poziv Kineskog Centra za suvremene svjetske studije, kao glavni gost i ključni govornik na međunarodnoj konferenciji na temu „Global Trends and China in the Coming Decade“ održanoj u Pekingu 7. i 8. studenoga. U pratnji g. Mesića bila je voditeljica njegova Ureda gđa. Mirjana Pavoković, te tri poduzetnika iz RH: g. Mario Rendulić iz Hidra Force d.o.o. za proizvodnju električne energije, g. Miroslav Desnica, direktor COR BREVIS d.o.o. - tvrtke za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem te proizvodnju kemijskih mineralnih gnojiva i dušičnih spojeva, te Krešimir Ivančan, direktor LOGITIM GRUPE - agencije za poslovanje nekretninama.

Tijekom boravka u Kini izaslanstvo je posjetilo Peking i Šangaj, gdje je obavilo razgovore u nekoliko kineskih tvrtki i institucija, a bivšeg predsjednika RH g. Mesića primio je u kraći posjet i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i potpredsjednik Narodne Republike Kine Li Yuanchao.

U stalnoj pratnji bivšeg predsjednika Mesića bio je u ime organizatora zamjenik glavnog direktora Kineskog centra za suvremene svjetske studije Dr. Hu Hao, a na dočeku i ispraćaju izaslanstva, te na svečanom otvaranju Konferencije bila je i predstavnica VRH Peking ministar savjetnik Natalija Brmbota.



Priopćenja