Zrakoplovna tvrtka IBERIA inaugurirala je dana 4. srpnja 2009. godine izravnu redovnu zracnu liniju Madrid-Zagreb-Madrid

Nakon višegodišnjeg truda Veleposlanstva Republike Hrvatske i Ureda HTZ-a u Madridu, španjolska nacionalna zrakoplovna tvrtka IBERIA inaugurirala je dana 4. srpnja 2009. godine izravnu redovnu zracnu liniju Madrid-Zagreb-Madrid.

Nakon višegodišnjeg truda Veleposlanstva Republike Hrvatske i Ureda HTZ-a u Madridu, španjolska nacionalna zrakoplovna tvrtka IBERIA inaugurirala je dana 4. srpnja 2009. godine izravnu redovnu zracnu liniju Madrid-Zagreb-Madrid. Iberia je španjolski nacionalni zracni prijevoznik, koji s oko 120 zrakoplova obavi oko 1000 letova na više od 100 destinacija dnevno. U ovoj – za turizam i posebno za zracni prijevoz – kriznoj godini, osobito znacenje ima cinjenica da je Iberia odlucila uvesti baš Zagreb, kao jedinu novu destinaciju, u svoj red letenja. Dodatnu važnost daje cinjenica da su time spojena dva glavna grada. Na inauguralnom letu, na poziv Iberije sudjelovao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini španjolskoj Neven Pelicaric, koji se, po dolasku u Zagreb, na prigodnoj tiskovnoj konferenciji obratio okupljenim španjolskim novinarima i predstavnicima tour-operatora koji su doputovali iz Madrida. Prvi let bio je u potpunosti popunjen, što svjedoci i o velikom interesu za Hrvatsku kao turisticku destinaciju u španjolskoj.

Priopćenja