Prijem povodom boravka izaslanstva Hrvatskog sabora u Madridu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Madridu je 30. rujna 2023. organiziran prijem povodom posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora, koje je sudjelovalo na Interparlamentarnoj konferenciji o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici i zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici Europske unije, koja je održana 1. i 2. listopada 2023. u Madridu.
U izaslanstvu su bili zastupnici Davor Ivo Stier, šef izaslanstva, te Franko Vidović, Nikola Mažar i Ivana Posavec – Krivec.
Prijemu je bio nazočan i prof. dr. sc. Siniša Rodin, sudac Suda Europske unije, koji je također boravio u Madridu, kako bi primio odlikovanje Sveučilišta Carlos III. Sudac Rodin je tom prilikom održao predavanje na Sveučilištu Carlos III, kojim je otvorio akademsku godinu poslijediplomskog studija europskog prava.
Nazočnima se kratkim pozdravnim govorom obratila veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj Nives Malenica, a prijemu su bili nazočni zastupnica u španjolskom Parlamentu Mercedes González Fernández, ravnateljica Uprave za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Španjolske Raquel Gómez – Cambronero, bivša potpredsjednica Suda Europske unije Rosario Silva de Lapuerta, sutkinja Vrhovnog suda Španjolske María Luisa Silva Castaños, te predstavnici akademske zajednice, kao i ostali članovi izaslanstva Hrvatskog sabora i djelatnici Veleposlanstva.

Pisane vijesti