Koncert povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Kube

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Teatro Miramar u Havani održan je 1. prosinca 2022. koncert povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Kube.

Koncert je organiziran u okviru projekata Samostalnog sektora za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a održao ga je puhački ansambl Ad Gloriam Brass iz Zagreba, kojeg čine glazbenici Srđan Peić, Mario Šincek, Ivica Geček, Mario Lončar, Peter Firšt i Mario Magaš. Na repertoaru su bile skladbe hrvatskih i stranih skladatelja.

Koncert je održan u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Madridu, uz potporu Ministarstva kulture Republike Kube, a uzvanicima se prigodnim govorom obratila veleposlanica Republike Hrvatske u Španjolskoj, koja nerezidentno pokriva Kubu, Nives Malenica.

Koncertu su bili nazočni dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva kulture Republike Kube te predstavnici drugih kubanskih institucija i predstavnici Diplomatskog zbora akreditirani u Havani.

Pisane vijesti