II susret diplomacije na temu uključivanja osoba s invaliditetom

Dana 18. lipnja 2020. godine, u organizaciji Grupo Social ONCE i Akademije za diplomaciju te pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Madridu u svojstvu predsjedavajuće Vijećem EU-a, održan je II. susret diplomacije na temu uključivanja osoba s invaliditetom. Prvi takav susret održan je tijekom predsjedanja Finske Vijećem EU-a u studenome 2019. godine.

Veleposlanstvo RH u Madridu je projekt provelo u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom, uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

Skup je otvorio državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova, Europske unije i suradnje Španjolske Manuel Muñiz. Sudjelovalo je 40-ak uzvanika, veleposlanika država članica EU, Južne Amerike te direktor Predstavništva Europske komisije u Madridu veleposlanik Francisco Fonseca. 

Sudionice iz Hrvatske, dopredsjednica SOIH-a Marica Mirić i ravnateljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić svojim su izlaganjima sudionicima približile hrvatsku praksu i iskustva u tom području.

Izjednačavanjem mogućnosti za osobe s invaliditetom omogućavamo njihovo ravnopravno sudjelovanje u građanskim, političkim, ekonomskim, društvenim i kulturnim područjima života.Priopćenja