Ceremonija spuštanja hrvatske i podizanja njemačke zastave u čast smjene predsjedavajuće Vijećem EU

Predstavništvo europskih institucija u Španjolskoj je 1. srpnja 2020. bilo domaćin svečanog čina spuštanja hrvatske i podizanja njemačke zastave u čast smjene predsjedavajuće Vijećem EU.

Ceremoniji su nazočili, veleposlanica Republike Hrvatske u Španjolskoj, Nives Malenica, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Španjolskoj, Wolfgang Dold, državni tajnik za EU Ministarstva vanjskih poslova, EU i suradnje KŠ, Juan González Barba, direktor predstavništva Europske komisije u Španjolskoj, Francisco Fonseca i direktorica Ureda Europskog parlamenta, María Andrés.

Njemačko predsjedanje Vijećem EU koje započinje 1. srpnja i trajati će do 31. prosinca 2020. imati će kao prioritet postizanje dogovora za prevladavanje krize izazvane pandemijom koronavirusa i njezinih zdravstvenih, gospodarskih i socijalnih posljedica u EU te napredak u digitalizaciji, zaštiti klime, socijalnoj jednakosti i zajedničkoj sigurnosnoj politici. Posebna pažnja biti će posvećena vanjskoj politici prema Africi.Priopćenja