Varšavska konferencija – stalna radna konferencija o pomoći Ukrajini

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sjedištu Vlade Republike Poljske u ponedjeljak, 6. veljače, održano je prvo izdanje Varšavske konferencije, stalne radne konferencije o pomoći Ukrajini u organizaciji Ureda predsjednika Vlade Republike Poljske u suradnji s Centrom za istočnoeuropske studije Sveučilišta u Varšavi. Na konferenciji je zajedno s predstavnicima diplomatskog zbora sudjelovao veleposlanik Tomislav Vidošević.

Cilj Varšavske konferencije je redovno praćenje aktivnosti međunarodne zajednice kad je riječ o pomoći Ukrajini, a prvo izdanje ove konferencije bilo je usmjereno na pomoć ukrajinskim izbjeglicama i energetsku pomoć Ukrajini. Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Mateusz Morawiecki, koji je istaknuo posvećenost Poljske i Europe pomoći ukrajinskom narodu u borbi protiv ruske agresije i obrani europskih vrijednosti.

Koordinator svih aktivnosti u svezi Konferencije o pomoći Ukrajini ministar Marek Kuchcinski, ministrica klime i okoliša Anna Moskwa i nadležni državni tajnici u Vladi Republike Poljske informirali su o dosadašnjoj pruženoj pomoći i o planovima daljnjih aktivnosti sveobuhvatne pomoći Ukrajini.

Pisane vijesti