Najava otvaranja izložbe Hrvatskog društva karikaturista u Varšavi

  • Slika
U subotu 23. rujna u 18,00 u Galeriji Metamorfozy, Marszalkowska 81/20, otvorit će se izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista.  
Hrvatsko društvo karikaturista osnovano je 1985 godine. U ovom trenutku ima 80 članova i osnovna djelatnost društva je promicanje karikature unutar Hrvatske ali i promicanje hrvatske karikature u svijetu. Osim brojnih izložbi kojima je hrvatska karikatura proteklih godina  predstavljena u desetak europskih država, hrvatski karikaturisti aktivno sudjeluju na brojnim svjetskim festivalima karikature. Na tim festivalima su od osnutka do sada osvojili oko 500 nagrada i priznanja. U Hrvatskoj se također organizira nekoliko međunarodnih festivala od kojih je najpoznatiji i najdugovječniji festival pod nazivom „Zagreb“ koji je do sada održan 28 puta. Hrvatsko društvo karikaturista član je FECO-a od samog osnutka, 1985 godine.
Puno više o radu Društva može se pronaći na web stranici www.hdk.hr
 
Izložba će biti otvorena do 30. rujna, osim na otvorenju može se pogledati u ponedjeljak od 15,00 -17,00 i četvrtak 16,30 – 18,00 (ostalim danima može se također pogledati ukoliko se u to vrijeme održavaju radionice u galeriji)
 

Pisane vijesti