Ministar Grlić Radman održao video-konferenciju s poljskim nacionalnim koordinatorom Inicijative triju mora Pawełom Jabłońskim

Ministar vanjskih i europskih poslova i nacionalni koordinator za Inicijativu triju mora (3SI) Gordan Grlić Radman sudjelovao je u ponedjeljak, 10. siječnja 2021. godine, na video-konferenciji s poljskim zamjenikom ministra vanjskih poslova i nacionalnim koordinatorom za Inicijativu triju mora Pawełom Jabłońskim.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o petom sastanku na vrhu Inicijative triju mora, koji je nedavno održan u Tallinnu, te su razgovarali o prioritetima Inicijative kao i o izazovima u nadolazećem razdoblju. Ministar Grlić Radman je naglasio kako suradnja na području Inicijative triju mora pruža nove, održive i konstruktivne mogućnosti suradnje koje će potaknuti i pridonijeti gospodarskom rastu svih uključenih EU država. Dodao je kako sudjelovanje u ovoj Inicijativi uključenim državama srednje Europe omogućava iskorištavanje vlastitog potencijala u cilju ostvarivanja sinergije između europskih strategija i nacionalnih ciljeva povezivanja.

Zaključeno je kako međuvladina suradnja država Inicijative triju mora predstavlja neophodan i prirodan tijek napretka 3SI uz kreiranje praktičnih rješenja za snažniji gospodarski iskorak.

 



Priopćenja