Veleposlanik i stalni predstavnik RH pri UNESCO-u Ivo Goldstein predao je 28. veljace 2013. godine vjerodajnice gospodi Irini Bokovoj

Veleposlanik i stalni predstavnik RH pri UNESCO-u Ivo Goldstein predao je 28. veljace 2013. godine vjerodajnice gospodi Irini Bokovoj, glavnoj ravnateljici UNESCO-a.

Veleposlanik i stalni predstavnik RH pri UNESCO-u Ivo Goldstein predao je 28. veljace 2013. godine vjerodajnice gospodi Irini Bokovoj, glavnoj ravnateljici UNESCO-a. Zaželivši dobrodošlicu novom veleposlaniku RH Bokova je podsjetila na dosadašnju vrlo dobru suradnju UNESCO-a s RH , posebno u podrucju kulture i to Konvencije za raznolikost kulturnih izricaja, Konvencije za ocuvanje podvodne kulturne baštine (spomenuvši i Centar II kategorije za podvodnu arheologiju u Zadru) te u izradi i promidžbi prirucnika Kulturna baština u rukama mladih. Bokova je spomenula i prijateljske odnose i brojne susrete koje je imala i s predsjednikom Josipovicem i raznim ministrima kulture. Vlp Goldstein je zahvalio na dosadašnjoj suradnji UNESCO-a s RH te izrazio potporu Bokovoj za vodenje Oganizacije u teškim financijskim uvjetima u kojima se je zalagala za ocuvanje njezine univerzalnosti te istovremeno provodila reforme. Kako se odrednice hrvatske vanjske politike podudaraju s ciljevima djelovanja UNESCO-a u izgradnji kulture mira, tolerancije i medusobnog uvažavanja, Hrvatska ce i nadalje doprinositi radu ove Organizacije cija je clanica od lipnja 1992. godine.

Priopćenja