U utorak, 30.travnja 2013., u organizaciji veleposlanstva RH u Francuskoj i Medunarodnog odjela Gospodarske komore sjeverne Francuske „CCI International“

U utorak, 30.travnja 2013., u organizaciji veleposlanstva RH u Francuskoj i Medunarodnog odjela Gospodarske komore sjeverne Francuske „CCI International“, u gradu Lille-u u regiji Nord-Pas-De-Calais organiziran je okrugli stol „Hrvatska–nova clanica Europske Unije“. Cilj organizatora bila je prezentacija mogucnosti ulaganja i poslovanja s Republikom Hrvatskom.

U utorak, 30.travnja 2013., u organizaciji veleposlanstva RH u Francuskoj i Medunarodnog odjela Gospodarske komore sjeverne Francuske „CCI International“, u gradu Lille-u u regiji Nord-Pas-De-Calais organiziran je okrugli stol „Hrvatska–nova clanica Europske Unije“. Cilj organizatora bila je prezentacija mogucnosti ulaganja i poslovanja s Republikom Hrvatskom. Raspravu je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Ivo Goldstein, a uslijedile su prezentacije od strane Luca Doubleta, predsjednika Medunarodnog odjela Gospodarske komore sjeverne Francuske, Stéphana Bossavita, direktora Gospodarske komore sjeverne Francuske te strucnjaka sa hrvatske i francuske strane. Iz Republike Hrvatske na skupu je sudjelovao Sven Jesenkovic kao predstavnik Razvojne Agencije VIDRA koji je, pred 40ak predstavnika francuskih kompanija i ostalih gostiju, prezentirao poduzetnicke zone, ekonomske i demografske pokazatelje, kao i konkretne projekte koji su spremni za financiranje u Viroviticko-podravskoj županiji. Po završetku skupa održani su sastanci s predstavnicima francuskih kompanija iz sektora poljoprivrede, ICT, turizma i dr., a na kojima se razgovaralo o konkretnim planovima za buducu suradnju i ulaganja u Viroviticko-podravsku županiju.

Priopćenja