Hrvatska gastronomija u Parizu, prezentacija šibenskog restauranta "Pelegrini"

U organizaciji Hrvatske turisticke zajednice i Michelina 10. rujna 2018. u pariškom hotelu „Prince de Gales“ priredena je vecera za francuske novinare koji se bave gastronomijom. Veceru („Four hand dinner“) pripremili su zajedno Rudi štefan, chef jednog od najboljih hrvatskog restauranta „Pelegrini“ iz šibenika i Stephanie Le Quellec, chef hotelskog restorana „La Scene“. Oba restauranta imaju po jednu Michelinovu zvjezdicu. Na ovaj iznimni eno-gastronomski dogadaj pozvano je tridesetak „gastro influensera“, mladih blogera koji su vec tijekom vecere slali preko društvenih mreža svoje komentare o posluženim jelima i vinima. Gostima se obratio predsjednik HTZ-e Kristijan Stancic i predstavnica Michelina koji su govorili o važnosti gastronomske ponude u Hrvatskoj i promociji Hrvatske kao zemlje ekskluzivne gastronomije. Gostima su se nakon vecere, koja je pripremana u otvorenom tipu kuhinje kako bi se mogle pratiti sve faze pripreme pojedinih jela, obratili i chefovi koji su ukratko govorili o jelima koja su pripremali, te odgovarali na pitanja prisutnih. Hrvatski chef štefan posebno je istaknuo da su namirnice koje je pripremao dopremljene iz Hrvatske, kao i vino prošek koje je posluženo uz veceru. Na veceru je bio pozvan i veleposlanik Filip Vucak.

Priopćenja