Vecer hrvatske kuhinje u Sofiji

U petak 7. studenoga 2014. u restoranu „Talents“ u Sofiji, koji je dio Kulinarske akademije, održana je vecer hrvatske kuhinje. Na ovom dogadaju, organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom RH u Sofiji gostima je ponuden menu s hrvatskim jelima i drugim delicijama, uz dekoraciju prostora hrvatskim simbolima i informativnim materijalima. U dogovoru za organizaciju hrvatske veceri te posebno u odabiru menua sudjelovao je i jedini polaznik Akademije iz RH Josip Juraj Tomicic. Kulinarska akademija je jedna od najuglednijih europskih visokih škola za obrazovanje buducih kuhara, s polaznicima iz raznih zemalja svijeta, koja organizira teorijsku i prakticnu nastavu u suradnji s najpoznatijim europskim ucilištima. Jedna od znacajnih aktivnosti restorana „Talents“ je organizacija nacionalnih kulinarskih veceri, uz promociju kulturnih i drugih sadržaja zemlje cija se kuhinja nudi. Hrvatska vecer bila je odlicno posjecena, a uz ostale goste veceri su nazocili djelatnici VRH Sofija i hrvatski gospodarstvenici koji žive i rade u Sofiji.

Priopćenja