U Sofiji u petak, 09. prosinca, svecano obilježeno potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji

U Sofiji u petak, 09. prosinca, svecano obilježeno potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Povodom potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji danas, 9. prosinca o.g., u Sofiji održan je prigodan prijem u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bugarskoj i Veleposlanstva Republike Poljske u Bugarskoj kao predsjedavajuce zemlje EU, te uz suradnju Informacijskog ureda Europskog parlamenta te predstavništva Europske komisije u Bugarskoj. Prijem je, simbolicno, održan u dvorani informacijskog centra EU u Sofiji, a na njemu su se okupili predstavnici EU institucija u Bugarskoj, veleposlanici i diplomatski predstavnici zemalja clanica EU i EEP (Norveška i švicarska), kao i diplomatski predstavnici zemalja kandidata i aspiranata za clanstvo u EU te zemalja Istocnog partnerstva. Prijemu su nazocili i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske, Narodnog Sobranja, Ureda predsjednika Republike Bugarske i Ureda premijera Republike Bugarske koji u svom djelokrugu rada odgovaraju za pitanja Europske unije, predstavnici NGO-a i medija.

U Sofiji u petak, 09. prosinca, svecano obilježeno potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Povodom potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji danas, 9. prosinca o.g., u Sofiji održan je prigodan prijem u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bugarskoj i Veleposlanstva Republike Poljske u Bugarskoj kao predsjedavajuce zemlje EU, te uz suradnju Informacijskog ureda Europskog parlamenta te predstavništva Europske komisije u Bugarskoj. Prijem je, simbolicno, održan u dvorani informacijskog centra EU u Sofiji, a na njemu su se okupili predstavnici EU institucija u Bugarskoj, veleposlanici i diplomatski predstavnici zemalja clanica EU i EEP (Norveška i švicarska), kao i diplomatski predstavnici zemalja kandidata i aspiranata za clanstvo u EU te zemalja Istocnog partnerstva. Prijemu su nazocili i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske, Narodnog Sobranja, Ureda predsjednika Republike Bugarske i Ureda premijera Republike Bugarske koji u svom djelokrugu rada odgovaraju za pitanja Europske unije, predstavnici NGO-a i medija. Prigodni govor održali su Violeta Simeonova Stanicic, voditeljica Ureda za komunikaciju i informiranje EP u Bugarskoj, Zinaida Zlatanova, voditeljica predstavništva EK u Bugarskoj i Leszek Hensel, veleposlanik Republike Poljske u Bugarskoj. Na kraju se gostima obratila veleposlanica RH u Bugarskoj Danijela Barišic.

Priopćenja