Susret sa studenticama hrvatskog jezika sa Sveučilišta „Sveti Kliment Ohridski“ u Sofiji

  • Slika
Veleposlanica Hrvatske gđa Jasna Ognjanovac susrela se je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske sa studenticama treće godine hrvatskog jezika sa Sveučilišta „Sveti Kliment Ohridski“ u Sofiji. Među temama razgovara su bili buduće mogućnosti za stipendije i putovanja u Hrvatsku, poteškoće s kojima se susreću kod svladanja hrvatskog jezika te karijerne prilike vezano za znanje hrvatskog jezika.

Na sastanku su sudjelovali lektor hrvatskog lektora u Sofiji g. Neven Lukačević i profesorica hrvatskog jezika sa Sveučilišta doc. Rosica Stefčeva.

Ovaj susret dogovoren je kada su ove studentice u ožujku o. g. sudjelovale na susretu povodom Međunarodnog dana žena, u organizaciji Veleposlanstava Austrije, Hrvatske i Slovenije, sa ženama iz Bugarske koje imaju istaknute karijere na području medija, poduzetništva i rada u državnim institucijama. Dodatno je dogovoreno da bi se ovakvi susreti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sofiji održavali češće u koje bi se uključili studenti drugih godina dovoljnom razinom znanja govornog hrvatskog jezika.

Pisane vijesti