S veleposlanstva RH u Sarajevu skinuta i potrgana zastava EU-a

Zastava Europske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, njezin držač oštećen je i djelomično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili, potvrdio je Hini hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Sabolić.

"To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja", kazao je Sabolić.

Radi se o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva.

Oštećenje su opazili djelatnici veleposlanstva koji su pozvali policiju, a ona je obavila očevid i sada traga za počiniteljem ili više njih.

Potragu bi trebala olakšati činjenica da je prostor na kojemu su istaknute zastave pokriven videonadzorom.

Iz dostupnih informacija proistječe kako se izgred dogodio tijekom policijskog sata koji je u Federaciji BiH na snazi od 23 do 5 sati ujutro a uveden je kao dio mjera u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom.

Veleposlanstvo Hrvatske u Sarajevu smješteno je u poslovnoj zgradi u strogom centru grada na Trgu djece Sarajeva. Cijeli taj prostor koji je u blizini Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH  pokriven je nadzornim kamerama.

Veleposlanik Sabolić je kazao kako očekuje da policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj izgred, no nije želio nagađati o mogućim motivima počinitelja.

Izvor: Hina Priopćenja