Predsjednik RH prof.dr.sci. Ivo Josipovic sudjelovao je 11. srpnja u Srebrenici na obilježavanju 16. obljetnice genocida nad Bošnjacima

Predsjednik RH prof.dr.sci. Ivo Josipovic sudjelovao je 11. srpnja u Srebrenici na obilježavanju 16. obljetnice genocida nad Bošnjacima (HINA) Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic kazao je u ponedjeljak u Srebrenici kako je došao da bi u svoje osobno i ime svih gradana Hrvatske svima koji su prije šesnaest godina izgubili clanove svoje obitelji u tom gradu iskazao sucut i podijelio s njima bol. "Moj je dolazak ovdje prvenstveno ljudske naravi", rekao je hrvatski predsjednik na komemoraciji posvecenoj žrtavama genocida iz 1995. godine. "Danas je dan za tišinu i poniznost", kazao je predsjednik Josipovic dodajuci kako je Srebrenica bila užasan i nepojmljiv zlocin koji se nije smio dogoditi na tlu civilizirane Europe.

Predsjednik RH prof.dr.sci. Ivo Josipovic sudjelovao je 11. srpnja u Srebrenici na obilježavanju 16. obljetnice genocida nad Bošnjacima (HINA) Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic kazao je u ponedjeljak u Srebrenici kako je došao da bi u svoje osobno i ime svih gradana Hrvatske svima koji su prije šesnaest godina izgubili clanove svoje obitelji u tom gradu iskazao sucut i podijelio s njima bol. "Moj je dolazak ovdje ovdje prvenstveno ljudske naravi", rekao je hrvatski predsjednik na komemoraciji posvecenoj žrtavama genocida iz 1995. godine. Danas je dan za tišinu i poniznost", kazao je predsjednik Josipovic dodajuci kako je Srebrenica bila užasan i nepojmljiv zlocin koji se nije smio dogoditi na tlu civilizirane Europe. "Srebrenica je mjesto strašnog zlocina genocida", kazao je predsjednik Josipovic hrvatskim medijima nakon što je položio vijenac na spomenik podignut u znak sjecanja na više od osam tisuca Bošnjaka. Predsjednik Josipovic je istaknuo kako Srebrenica mora biti mjesto pouke za sve nas."Moramo biti bolji i pametniji i ne smijemo nikada dopustiti da se nešto slicno ponovi", kazao je Predsjednik Josipovic, te istaknuo kako je jedan od temelja njegove politike pomirba i gradnja dobrih odnosa u regiji.

Priopćenja