Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipovic 14. i 15. travnja 2010. godine boravio je u službenom posjetu Bosni i Hercegovini

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipovic 14. i 15. travnja 2010. godine boravio je u službenom posjetu Bosni i Hercegovini Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipovic boravio je 14. i 15. travnja 2010. u službenom posjetu Bosni i Hercegovini. Razgovarao je predsjedavajucim i clanovima Predsjedništva BiH dr. Harisom Silajdžicem, Nebojšom Radmanovicem i Željkom Komšicem, s clanovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i obratio se clanovima Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipovic 14. i 15. travnja 2010. godine boravio je u službenom posjetu Bosni i Hercegovini Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipovic boravio je 14. i 15. travnja 2010. u službenom posjetu Bosni i Hercegovini. Razgovarao je predsjedavajucim i clanovima Predsjedništva BiH dr. Harisom Silajdžicem, Nebojšom Radmanovicem i Željkom Komšicem, s clanovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i obratio se clanovima Parlamentarne skupštine BiH. Na službenom rucku razgovarao je s clanovima Vijeca ministara. Tijekom prvog dana posjeta predsjednik Josipovic susreo se s visokim predstavnikom i posebnim izaslanikom EU u BiH Valentinom Inzkom, s crkvenim visokodostojnicima katolicke crkve te clanovima Medureligijskog vijeca BiH. Predsjednik RH položio je u Sarajevu vijenac na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva. Drugog dana posjeta BiH prof. dr. Ivo Josipovic u Vitezu se susreo sa celnicima opcina Vitez, Kiseljak, Usora i Žepce, hrvatskim predstavnicima u vlasti Republike Srpske, hrvatskim gospodarstvenicima iz Srednje Bosne, a susreo se i sa studentima i profesorima sveucilišta „Aperion“ iz Travnika. U pratnji kardinala Vinka Puljica i Reis-ul-uleme Mustafe Cerica te predstavnika hrvatskih i bošnjackih parlamentarnih stranaka Predsjednik RH položio je vijence na spomen obilježja žrtvama u Ahmicima i Križancevom Selu. Tijekom poslijepodneva 15. travnja 2010. godine predsjednik Josipovic posjetio je Mostar, gdje se susreo s gradonacelnikom Mostara Ljubom Bešlicem, predsjednikom Gradskog vijeca Muratom Coricem te predsjednicom Federacije BiH Bojanom Krišto i ministrom financija u Vladi FBiH Vjekoslavom Bevandom. Susreo se i s konzulima RH u Mostaru, Tuzli i Banja Luci te s gospodarstvenicima toga podrucja. U Mostaru se Predsjednik RH susreo s predstavnicima politickih stranaka potpisnicama „Kreševske deklaracije“ i hrvatskim predstavnikom u Predsjedništvu BiH iz SDP-a BiH. Obratio se i razgovarao sa studentima i nastavnicima Mostarskog sveucilišta. Predsjednik Josipovic bio je nazocan na svecanosti otvaranja Mostarskog proljeca – XII. dana Matice Hrvatske Mostar.

Priopćenja