mvep Pusic sudjelovala je 19. lipnja 2012. u Sarajevu na sastanku ministra vanjskih poslova zemalja clanica Americko-jadranske povelje.

(HINA)-Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic sudjelovala je 19. lipnja 2012. u Sarajevu na sastanku ministra vanjskih poslova zemalja clanica Americko-jadranske povelje. U svome izlaganju, ministrica Pusic osvrnula se na nedavno održani summit NATO-a u Chicagu i poruke koje su državnici zemalja Saveza uputili zemljama regije, a osobito Makedoniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. U tome kontekstu Hrvatska je sa zadovoljstvom primila rijeci americke državne tajnice Clinton kako bi sljedeci summit NATO-a trebao biti summit proširenja Saveza. Hrvatska snažno podupire clanstvo u NATO-u Makedonije, Crne Gore te BiH, istaknula je ministrica Pusic, te ce im i nadalje pomagati svojim specificnim znanjima i stecenim iskustvima na njihovom euroatlantskom putu.

(HINA)-Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic sudjelovala je 20. lipnja 2012. u Sarajevu, na sastanku ministra vanjskih poslova zemalja clanica Americko-jadranske povelje. U svome izlaganju, ministrica Pusic osvrnula se na nedavno održani summit NATO-a u Chicagu i poruke koje su državnici zemalja Saveza uputili zemljama regije, a osobito Makedoniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. U tome kontekstu Hrvatska je sa zadovoljstvom primila rijeci americke državne tajnice Clinton kako bi sljedeci summit NATO-a trebao biti summit proširenja Saveza. Hrvatska snažno podupire clanstvo u NATO-u Makedonije, Crne Gore te BiH, istaknula je ministrica Pusic, te ce im i nadalje pomagati svojim specificnim znanjima i stecenim iskustvima na njihovom euroatlantskom putu. Ministrica Pusic je sudionicima sastanka takoder predstavila i planirani program aktivnosti tijekom predstojeceg predsjedanja Hrvatske Americko-jadranskom poveljom u drugoj polovici 2012. godine, navodi se u priopcenju. Predstavnici zemalja clanica Povelje osvrnuli su se na aktualni trenutak po pitanju euroatlantskih integracija zemalja regije. I ovom prigodom ministri su naglasili nužnost nastavljanja, kao i ubrzanja, euroatlantskog puta zemalja Jugoistocne Europe. U tom smislu, ponovili su važnost regionalne suradnje, pri cemu je njezina konkretizacija u vidu zajednickog angažmana u okviru misije ISAF u Afganistanu istaknuta kao posebno vrijedna.

Priopćenja