Promocija hrvatske glazbe i kulture u Brazilu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Sažetak: U okviru projekata kulturne promidžbe MVEP-a i u organizaciji VRH Brazilija u Sao Paulu je održan koncert baritona Krešimira Stražanca i pijanista Krešimira Starčevića; izvrsna izvedba, puna dvorana i snažna promocija hrvatske glazbe i kulture u Brazilu.
 
U Sao Paulu u Brazilu održan je 20. kolovoza 2023. koncert baritona Krešimira Stražanca i pijanista Krešimira Starčevića povodom obilježavanja 150. obljetnice rođenja Blagoja Berse i 100. obljetnice smrti Dore Pejačević.
 
Projekt „Bersa 150 & Pejačević 100“ MVEP RH financiralo je u sklopu projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti RH, a proveden je u organizaciji VRH Brazilija.
 
Koncert je organiziran u suradnji s uglednom Fundacao Maria Luisa e Oscar Americano, gdje je i održan koncert. Nazočilo je oko stotinu gostiju, među njima predstavnici gradskih vlasti i lokalnih institucija, osobe iz područja kulture, predstavnici hrvatskih udruga i iseljenika te stalna brazilska publika na koncertima klasične glazbe u ovoj instituciji. Duo Starčević i Stražanac izveo je djela Blagoja Berse i Dore Pejačević te Sergeja Rahmanjinoffa.
 
Izvođenja djela naših skladatelja u Brazilu vrlo su rijetka pa je ovaj nastup bio izvrsna promocija hrvatske glazbe i kulture općenito. Publika je bila vrlo zadovoljna izvedbom, ali i posebno oduševljena kvalitetom hrvatskih skladbi s kojima se do sada nije susretala.
Koncertu je nazočio veleposlanik Ranko Vilović.
 
Tijekom boravka u Brazilu glazbenici će održati još dva koncerta, u Braziliji 27. kolovoza i u Goiâniji 29. kolovoza.

Pisane vijesti