Ministar Grlić Radman s ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Brazila Maurom Vieirom u Zagrebu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u utorak, 14. veljače 2023. godine, s ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Brazila Maurom Vieirom u Zagrebu.

Dvojica ministara izrazila su obostrano zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Brazila te razgovarali o mogućnostima njihovog daljnjeg jačanja. Ministri su također razmijenili mišljenja o globalnim pitanjima od interesa za obje države, suradnji EU-a i Brazila odnosno EU-a i Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC), kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, Ukrajini i području Latinske Amerike i Kariba.

,,Brazil i Hrvatska imaju puno toga zajedničkog te je hrvatska dijasporu u Brazilu dala velik doprinos našem kulturnom okruženju“, istaknuo je brazilski ministar Vieira kojemu je ovo bio prvi službeni posjet u svojstvu ministra vanjskih poslova.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova potpisana su dva bilateralna sporazuma. Sporazum o kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne  Republike Brazila potpisali su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i brazilski ministar vanjskih poslova Mauro Vieira. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i brazilski ministar vanjskih poslova Mauro Vieira potpisali su Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Brazila u području obrazovanja.

,,Potpisivanje ovih sporazuma dodatno će doprinijeti jačanju bilateralne suradnje, prijateljstva i povezanosti između naših dvaju naroda'', zaključio je ministar Grlić Radman.


Pisane vijesti