Veleposlanik mr.sc. Boris Grigić u nastupnom posjetu kod predsjednika Državnog sveta Marka Lotriča

Veleposlanik mr.sc. Boris Grigić bio je 20. ožujka o.g. u nastupnom posjetu kod predsjednika Državnog sveta Marka Lotriča.
 
Gospodin Lotrič je izrazio zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Posebno je istaknuo izuzetnu gospodarsku povezanost između dvije zemlje kojoj će ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu 1. siječnja o.g. zasigurno dati novi zamah, naročito u području turizma. Dodao je da treba ojačati gospodarsku suradnju kako bi pronalazili zajednička rješenja za sva aktualna pitanja, uključujući i gospodarske migracije radne snage. Izdvojio je područje energetike u kojem je potrebno nastaviti i unaprijediti suradnju, ne samo na bilateralnoj razini već i na razini EU kako bi Europa sačuvala konkurentnost.
 
Veleposlanik Grigić se složio s ocjenom o dobrim bilateralnim odnosima i izrazio zadovoljstvo što se i s novom slovenskom vladom suradnja nastavlja i razvija odlično na svim razinama i u vezi sa svim pitanja koja su u zajedničkom interesu. Založio se za jačanje svih oblika suradnje te ocijenio da će ulazak Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu, koji je imao i slovensku podršku, pomoći jačanju bilateralne suradnje.
 

Pisane vijesti