U Kazalištu mladih u Ljubljani sinoc je prireden koncert vokalno instrumentalne grupe „Lavanda“ iz Ljubljane posvecen dalmatinskoj klapskoj pjesmi

U Kazalištu mladih u Ljubljani sinoc je prireden koncert vokalno instrumentalne grupe „Lavanda“ iz Ljubljane posvecen dalmatinskoj klapskoj pjesmi U organizaciji Petra Antunovica, predsjednika Hrvatskog društva Ljubljana, sinoc je u Kazalištu mladih u Ljubljani prireden koncert grupe „Lavanda“ iz Ljubljane. Ova vokalno-instrumentalna grupa, u gotovo dvosatnom programu, izvela je najpoznatije dalmatinske klapske pjesme, koje u njihovom višegodišnjem djelovanju cine glavninu repertoara i koje veoma uspješno izvode i njeguju. Voditelj programa na pocetku je pozdravio brojnu publiku (oko 500 uzvanika) medu kojima i predstavnike Veleposlanstva RH u Ljubljani, Dubravku Bariša Bošnjak i Maria Kezica. Nadalje naglasio je kako je ovaj kulturni dogadaj posvecen susjednoj i prijateljskoj državi Hrvatskoj, dalmatinskoj pjesmi i prelijepom moru, a kojega Slovenci svakoga ljeta pohode te vole gotovo jednako kao i sami Hrvati. Tom prigodom poslužio se, kako je sam istaknuo, rijecima hrvatskog veleposlanika dr.Maria Nobila koji je to u jednoj prigodi bio izjavio za slovenski tisak. Da je tomu tako, dodao je voditelj, pokazat ce ljubljanska grupa Lavanda, iskazujuci svoju ljubav prema Dalmaciji i moru pjesmom i glazbom.

U Kazalištu mladih u Ljubljani sinoc je prireden koncert vokalno instrumentalne grupe „Lavanda“ iz Ljubljane posvecen dalmatinskoj klapskoj pjesmi U organizaciji Petra Antunovica, predsjednika Hrvatskog društva Ljubljana, sinoc je u Kazalištu mladih u Ljubljani prireden koncert grupe „Lavanda“ iz Ljubljane. Ova vokalno-instrumentalna grupa, u gotovo dvosatnom programu, izvela je najpoznatije dalmatinske klapske pjesme, koje u njihovom višegodišnjem djelovanju cine glavninu repertoara i koje veoma uspješno izvode i njeguju. Voditelj programa na pocetku je pozdravio brojnu publiku (oko 500 uzvanika) medu kojima i predstavnike Veleposlanstva RH u Ljubljani, Dubravku Bariša Bošnjak i Maria Kezica. Nadalje naglasio je kako je ovaj kulturni dogadaj posvecen susjednoj i prijateljskoj državi Hrvatskoj, dalmatinskoj pjesmi i prelijepom moru, a kojega Slovenci svakoga ljeta pohode te vole gotovo jednako kao i sami Hrvati. Tom prigodom poslužio se, kako je sam istaknuo, rijecima hrvatskog veleposlanika dr.Maria Nobila koji je to u jednoj prigodi bio izjavio za slovenski tisak. Da je tomu tako, dodao je voditelj, pokazat ce ljubljanska grupa Lavanda, iskazujuci svoju ljubav prema Dalmaciji i moru pjesmom i glazbom. S klapom Lavanda nastupili su i njihovi gosti Cole Moretti, poznati slovenski pjevac zabavne glazbe, koji je zajedno s klapom izveo nekoliko pjesama Vinka Coce, te rock pjevac R. Ferenda. Na kraju koncerta voditelj je zamolio Maria Kezica, kulturnog atašea, da se obrati nazocnima. Kezic je zahvalio glazbenicima na izvarednom glazbenom ugodaju kojega su podarili mnogobrojnoj publici, cestitajuci im na besprijekornoj izvedbi te rekavši kako bi uz bok dalmatinskim klapama mogli i oni nastupiti na Festivalu klapa u Omišu. U ime Veleposlanika te u svoje osobno ime zahvalio je Petru Antunovicu, inicijatoru i organizatoru ove kulturne manifestacije te je dodao kako i ovaj kulturni dogadaj potvrduje i posvjedocuje koliko je snažno i cvrsto prijateljstvo izmedu slovenskog i hrvatskog naroda te da ga doista ništa ne može oslabiti i pomutiti.

Priopćenja