Prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i 10. obljetnice članstva u Europskoj uniji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U vrtu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani 25. svibnja 2023. godine održan je prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i 10. obljetnice članstva u Europskoj uniji. Na prijemu se okupilo oko 150 uzvanika, predstavnika državnih i lokalnih vlasti, diplomatskog zbora, poslovnog svijeta, uključujući hrvatske tvrtke koje posluju u Republici Sloveniji, kulturnih zajednica te predstavnika udruga Hrvata u Sloveniji.
 
Nakon izvođenja hrvatske, slovenske i europske himne, uzvanicima se obratio veleposlanik Boris Grigić. U svom govoru naglasak je stavio na tradicionalno dobre i sveobuhvatne odnose između Hrvatske i Slovenije koji se već niz godina kreću uzlaznom putanjom. Veleposlanik Grigić posebno je zahvalio Sloveniji na prošlogodišnjoj podršci ulasku Hrvatske u Schengen i eurozonu naglasivši pozitivne učinke koji su već vidljivi u obje zemlje.
 
Prijem su podržale hrvatske i slovenske tvrtke financijskim prilozima i donacijom proizvoda: Nuklearna elektrana Krško, Hrvatska turistička zajednica, Podravka, Atlantic grupa, HEP energija, Jamnica, Mlinar, Violeta, Kraš, Kutjevo, Ledo, Mercator, Orbico, Puklavec Family Wines, NEXE Grupa, Sparkpromotions, Vina Simčič, Vindija, Zvijezda i Josip Marinić.

Pisane vijesti