Na Božicnom koncertu u Ljubljani uspješno nastupio Zbor i Ansambl tambura ucenika Glazbene škole „Ferdo Livadic“ iz Samobora

Na Božicnom koncertu u Ljubljani uspješno nastupio Zbor i Ansambl tambura ucenika Glazbene škole „Ferdo Livadic“ iz Samobora U „Lutkovnom gledališcu Ljubljana“, u staroj gradskoj jezgri, 12. prosinca prireden je Božicni koncert u organizaciji Veleposlanstva RH. Nastupio je Zbor i Tamburaški ansambl ucenika Glazbene škole „Ferdo Livadic“ iz Samobora. U ispunjenom kazalištu, medu kojima su bili predstavnici diplomatskog zbra u RS- brojni veleposlanici, ugledni slovenski politicki, kulturni i javni djelatnici, predstavnici medija, predstavnici hrvatskih kulturnih društava, Gradonacelnik Samobora sa suradnicima i mnogi drugi, nazocnima se prigodnim rijecima obratio veleposlanik dr.sc. Mario Nobilo. Obracajuci se na slovenskom, hrvatskom i engleskom jeziku, Veleposlanik je naglasio da mu je posebna cast u predbožicno blagdansko vrijeme predstaviti mlade glazbenike iz Samobora, koji ce svojim raskošnim talentom zacijelo pokazati slovenskim prijateljima bogatstvo hrvatskog glazbenog izricaja. Isticuci slovensku i hrvatsku pripadnost zajednickom kulturnom i duhovnom ozracju, naglasio je kako i vecerašnjim koncertom želimo podariti ugodne glazbene trenutke ispunjene radošcu blagdana i prijateljstvom. Na kraju je posebno pozdravio Antuna Dubravka Filipeca, gradonacelnika Samobora i suradnike koji su nas pocastili svojim prisustvom, zahvalivši im i na pomoci pri realizaciji ovoga koncerta. Rijec zahvale iskazao je profesorici Zdenki Mercep, ravnateljici Glazbene škole „Ferdo Livadic“, njezinim kolegama profesorima i ucenicima koji su pripremili spomenuti koncert te naposljetku Ignaciju šunjicu i djelatnicima Lutkovnog gledališca koji su omogucili da se ovaj glazbeni dogadaj priredi u ovom lijepom kazališnom prostoru.

Na Božicnom koncertu u Ljubljani uspješno nastupio Zbor i Ansambl tambura ucenika Glazbene škole „Ferdo Livadic“ iz Samobora U „Lutkovnom gledališcu Ljubljana“, u staroj gradskoj jezgri, 12. prosinca prireden je Božicni koncert u organizaciji Veleposlanstva RH. Nastupio je Zbor i Tamburaški ansambl ucenika Glazbene škole „Ferdo Livadic“ iz Samobora. U ispunjenom kazalištu, medu kojima su bili predstavnici diplomatskog zbra u RS- brojni veleposlanici, ugledni slovenski politicki, kulturni i javni djelatnici, predstavnici medija, predstavnici hrvatskih kulturnih društava, Gradonacelnik Samobora sa suradnicima i mnogi drugi, nazocnima se prigodnim rijecima obratio veleposlanik dr.sc. Mario Nobilo. Obracajuci se na slovenskom, hrvatskom i engleskom jeziku, Veleposlanik je naglasio da mu je posebna cast u predbožicno blagdansko vrijeme predstaviti mlade glazbenike iz Samobora, koji ce svojim raskošnim talentom zacijelo pokazati slovenskim prijateljima bogatstvo hrvatskog glazbenog izricaja. Isticuci slovensku i hrvatsku pripadnost zajednickom kulturnom i duhovnom ozracju, naglasio je kako i vecerašnjim koncertom želimo podariti ugodne glazbene trenutke ispunjene radošcu blagdana i prijateljstvom. Na kraju je posebno pozdravio Antuna Dubravka Filipeca, gradonacelnika Samobora i suradnike koji su nas pocastili svojim prisustvom, zahvalivši im i na pomoci pri realizaciji ovoga koncerta. Rijec zahvale iskazao je profesorici Zdenki Mercep, ravnateljici Glazbene škole „Ferdo Livadic“, njezinim kolegama profesorima i ucenicima koji su pripremili spomenuti koncert te naposljetku Ignaciju šunjicu i djelatnicima Lutkovnog gledališca koji su omogucili da se ovaj glazbeni dogadaj priredi u ovom lijepom kazališnom prostoru. Odabravši veoma raznolik i bogat glazbeni program, ucenici su izveli niz božicnih hrvatskih pjesama kao i mnogih hrvatskih vokalno-instrumentalnih skladbi iz bogate narodne glazbene baštine. Za ovu prigodu izvedena je i slovenska narodna popijevka „Kukavica“.U jedno i pol satnom muziciranju, bez stanke, izvodaci su veoma uspješno bili vodeni dirigentskom palicom profesora Dražena Varge i Tatjane Gaceša, a što je publika na kraju nagradila dugotrajnim pljeskom. Nakon završenog koncerta, uslijedio je svecani prijem s domjenkom u prostorima Veleposlanstva.

Priopćenja