Dobrotvorni sajam „SILA-IWCL bazar 2021.“

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ljubljani je 16. listopada 2021. sudjelovalo na 27. dobrotvornom sajmu „SILA-IWCL bazar 2021.“ u organizaciji Slovenske međunarodne udruge žena SILA-IWCL.

Veleposlanstvo je prikupljalo dobrotvorna sredstva prodajom proizvoda poznatih hrvatskih brandova koje su donirale tvrtke: Franck, Krašcommerce, Orbico, Podravka – Žito, Mercator, Dalmacijavino, Jamnica, Zvijezda i Ina Slovenija, kao i lavande i licitarskih srca Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani. Franck i HTZ Ljubljana su također donirali poklone za lutriju.

Diplomatska i trgovinska predstavništva iz 30 država su na svojim štandovima izlagala i prodavala poznate nacionalne proizvode, a posjetitelji su mogli kušati nacionalna jela. Događaj je popraćen kulturnim programom u kojem su sudjelovali nacionalni ansambli pojedinih država te dječjim mimohodom.

Sredstva koja je Veleposlanstvo prikupilo na ovogodišnjem sajmu namijenjena su za Omladinsko lječilište Debeli Rtič, Klimatsko lječilište Rakitna, Društvo prijatelja Metlika za potrebitu obitelj te Društvo za cerebralnu paralizu Sonček.Priopćenja